Tv presentator

Tijdens iedere workshopronde zijn er twee leerlingen die de opnames aan elkaar praten, de tv presentatoren. In de TECH XPRESS is een werkplek gemaakt met een groene wand en een scherm waar het nieuws vanaf gelezen kan worden.

Lees meer >>

Regie & geluid

Tijdens deze workshop zijn 2 leerlingen tijdens de live uitzending de knoppen aan het bedienen. Zij bepalen welk camerabeeld (met bijbehorend geluid!) er op dat moment te zien is op Vimeo.

Lees meer >>

Razende reporter

Bepakt met een semi-professionele camera en een microfoon gaan de cameraman en reporter hun eigen klasgenoten interviewen. De camera's zijn live verbonden met de video- en audiomixers.

Lees meer >>

Vlugge vlogger

Met een handcamera gaan 2 leerlingen van deze workshopronde een vlog maken. Achteraf kunnen we met zijn allen zien hoe de live uitzending is opgenomen.

Lees meer >>

Actioncam

Met een GoPro camera gemonteerd op een afstandbestuurbare auto gaan 2 leerlingen in deze workshop snelle beelden maken.

Lees meer >>

Workshop videomapping

Veejay

Met licht kun je toveren! Door heel precies te projecteren op een kubus kun je het idee laten ontstaan dat er een gat in de kubus zit of dat deze uiteenvalt in kleine blokjes.

Lees meer >>

lichttechnicus

Twee leerlingen gaan met behulp van een computerprogramma een digitaal podium uitlichten. Tijdens de live uitzending kan dit getoond worden achter de presentator.

Lees meer >>

Deejay

Voor de deejays in spé nemen we een soundpanel (een Ableton Touch) mee waarmee ze zelf muziek kunnen maken.

Lees meer >>

Video editor

In deze workshop gaan leerlingen experimenteren met bewegend beeld en tekst. Dit levert een introfilmpje op die voor de uitzending getoond wordt.

Lees meer >>

Animator

Leerlingen die graag verhalen vertellen, komen bij deze workshop helemaal aan hun trekken! Met klei en objecten die op school voor handen zijn, maken ze hun verhaal 'levend'.

Lees meer >>

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op de button te klikken, accepteert u deze cookies.   Zie onze disclaimer en privacy policy