088 200 15 25 sto@glr.nl

Onze workshops

Het is afhankelijk van de groepsgrootte welke workshops we inzetten

Voor het maken van een uitzending hebben we in ieder geval de presentator, regie & geluid en de razende reporter nodig.

Vervolgens is het afhankelijk van de groepsgrootte welke workshops we nog meer inzetten. De video-editor is de eerstvolgende die we inzetten. Daarna maken we een keuze uit de workshops lichttechnicus, actioncam, dj, animator, programmeur en vlogger. Deze zetten we in op basis van groepsgrootte en voorkeur.

De workshop actioncam zetten we niet in bij slecht weer.

Werkplek nieuwslezer
Presentator

Tijdens iedere workshopronde zijn er twee leerlingen die de opnames aan elkaar praten, de tv presentatoren. In de TECH XPRESS is een werkplek gemaakt met een groene wand en een scherm waar het nieuws vanaf gelezen kan worden.

Regie & geluid

Tijdens deze workshop zijn 2 leerlingen tijdens de live opname de knoppen aan het bedienen. Zij bepalen welk camerabeeld met bijbehorend geluid er opgenomen worden. 

Razende reporter
Razende reporter

Bepakt met een semi-professionele camera en een microfoon gaan de cameraman en reporter hun eigen klasgenoten interviewen. De camera’s zijn live verbonden met de video- en audiomixers.

Werkplek editors
Video editor

Geen uitzending zonder een mooi introfilmpje! In deze workshop gaan leerlingen eerst filmen en daarna met edit software het materiaal bewerken tot een intro.

Werkplek lichttechnicus
Licht technicus

Twee leerlingen gaan met behulp van een computerprogramma een digitaal podium uitlichten. Tijdens de live uitzending wordt dit achter de presentator en sluiten we swingend af.

De afstandsbestuurbare wagen.
Actioncammer

Met een GoPro camera gemonteerd op een afstandbestuurbare auto gaan 2 leerlingen in deze workshop snelle beelden maken. Tijdens de opname worden deze beelden graag gebruikt!

Deejay

Voor de deejays in spé nemen we een soundpanel (een Ableton Touch) mee waarmee ze zelf muziek kunnen maken. Kunnen zij de uitzending van een lekkere beat voorzien?

Verderkijkdoos met spullen
Animator

Leerlingen die graag verhalen vertellen, komen bij deze workshop helemaal aan hun trekken! Met klei en objecten die op school voor handen zijn, maken ze hun verhaal ‘levend’.

Programmeur
Programmeur

Met behulp van een iPad en een imagiCharm leren deze leerlingen pixelart te maken met code. Willen ze een stapje meer? Dan kan de pixelart ook geanimeerd worden!

Sony prosumer camera
Vlugge vlogger

Met een handcamera gaan 2 leerlingen van deze workshopronde een vlog maken. Achteraf kunnen we met zijn allen zien hoe de live uitzending is opgenomen.

Wat is het onderwerp?

De Tech Xpress op bezoek bij...

Meestal gaat de uitzending over de Tech Xpress die op bezoek is op uw school. Maar dat hoeft niet!

Eindmusical

Willen jullie een journaaluitzending in de eindmusical vervlechten? Top! Jullie zorgen voor de inhoud, wij voor de techniek.

Themaweek fakenieuws

Het is moeilijker dan het lijkt: een geloofwaardig journaal maken wat bestaat uit fakenieuws. Maak een journaaluitzending als afsluiting van een themaweek over bijvoorbeeld datageletterdheid!

Aansluiting gezocht!

Meestal gaat de uitzending over het feit dat de Tech Xpress bij u op school is. Maar mocht u ons willen boeken tijdens een themaweek, dan is dat natuurlijk helemaal top! Jullie bereiden zelf de teksten voor, eventuele afbeeldingen voor het greenscreen en wellicht zelfs kostuums. Op de dag zelf zorgen wij voor de techniek.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op de button te klikken, accepteert u deze cookies.   Zie onze disclaimer en privacy policy