AV techniek in uw W&T programma?

Op één dag kunnen we twee workshoprondes aanbieden. Een workshopronde eindigt met een 10 minuten durende live uitzending op internet. Deze wordt compleet door de kinderen verzorgd!

De workshops hebben allemaal met mediatechniek te maken en het overgrote deel richt zich op AV technieken.  

Op één dag zullen er 2 workshoprondes plaatsvinden. De eerste ronde is van 09:30 – 11:30 uur. Om 10:15 uur is er een korte pauze zodat de kinderen even wat kunnen eten. De tweede ronde is van 12:00 – 14:00 uur. Dan hebben we een pauze om 13:30 uur. In het laatste kwartier, om 13:45 uur kijken we met zijn allen de beide opnames terug in de Tech Xpress.

Het doel is om per keer een live uitzending via internet te verzorgen (een livestream). De livestream is een uitzending van circa 3 minuten en wordt compleet door de kinderen verzorgd. De videobeelden worden geschoten, de presentatoren zijn leerlingen, de regie wordt door leerlingen gedaan en de kinderen nemen elkaar interviews af. Het onderwerp van de livestream is de dag zelf. De kinderen laten aan de wereld zien hoe zij bezig zijn met de wereld van AV.

Met 10 verschillende workshops is er voor de kinderen ruime keuze om aan de slag te gaan. Deze workshops vinden deels plaats in de Tech Xpress en deels binnen school. De workshops ‘actioncan’ en ‘vlugge vlogger’ zijn mobiel; deze kinderen zullen zowel buiten als binnen zijn.

Een leerling gaat twee verschillende workshops per dag doen waarbij ze samen werken met een klasgenootje. Het is de bedoeling dat iedere leerling één keer in de Tech Xpress een workshop volgt en één keer binnen school. Op die manier ervaart iedere leerling hoe het is om een livestream te maken. De livestreams worden opgenomen op Vimeo en blijven na afloop nog een maand beschikbaar via Vimeo. De opname zal met een password beveiligd zijn. De leerkracht krijgt na afloop een link met het password. U kunt als school zelf bepalen met wie u deze link deelt.  

De rol van de leerkracht

De dag (of dagen) voorafgaand aan het bezoek van de Tech Xpress verwachten wij dat u de voorbereiding met de klas heeft gedaan. Op de dag zelf verwachten we dat u stand-by bent om kinderen te helpen zich te focussen en ze te enthousiasmeren.

Doelstellingen

De Tech Xpress draagt bij aan de digitale geletterdheid van de leerling. Daarnaast vult de Tech Xpress een deel van uw W&T uren.

De doelstellingen van het lesprogramma zijn:

  1. verschillende mediatechnieken ontdekken;
  2. experimenteren met deze mediatechnieken;
  3. ervaren hoe het is om samen aan een mediaproduct te werken.

Na afloop hebbende leerlingen ontdekt welke technieken er nodig zijn bij mediaproducties.

Hoe ziet een dag er uit?

  • 9:00 uur staan we geparkeerd bij uw locatie. We schuiven de Tech Xpress uit.
  • 9:30 – 11:30 uur we komen kennis maken in de klas en workshop 1 begint
  • 11:30 – 12:00 uur lunchpauze
  • 12:00 – 13:45 uur workshop 2
  • 13:45 – 14:00 uur afronden en helpen opruimen
  • 14:00 uur einde

We starten in de klas met een introductie. Daarna gaan we samen naar bus voor een vervolg van de introductie. Vervolgens gaan de leerlingen naar hun plek, dit kan de Tech Xpress zijn of de school. De leerlingen helpen bij het installeren van de spullen voor de workshops. Hier begint het onderzoek meteen want hoe krijgen we die beamer aan of hoe krijg ik die camera op de robotwagen?

Aan het eind van een workshopronde vind de live uitzending plaats. Deze kijken we samen in de bus of in het klaslokaal. Daarna houden we even pauze om vervolgens in de middag de tweede workshopronde te draaien.

Thema?

De livestream heeft niet echt een thema; de uitzending gaat eigenlijk over zichzelf. De razende reporters interviewen klasgenootjes, er worden behind-the-scene beelden opgenomen en er zijn een presentator en/of een presentatrice die voor het beeldmateriaal zorgen. Gemaakt werk van de workshops motion poster en audio zijn onderdeel van de livestream. Iedere leerling komt in beeld, hetzij tijdens de livestream, hetzij tijdens de behind-the-scenes.

Wilt u de Tech Xpress graag laten aansluiten op een bestaand thema waar u mee bezig bent? Dat kan. Neem dan contact met ons op om te overleggen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op de button te klikken, accepteert u deze cookies.   Zie onze disclaimer en privacy policy