088 200 15 25 sto@glr.nl

Razende reporter

Gewapend met een camera en microfoon leggen deze leerlingen de gebeurtenissen van vandaag vast.

Razende reporter
Kinderen werken aan hun stopmotion
JVC camera

Wat gaan de leerlingen doen?

Van deze workshop hebben we 2 setjes mee; er zullen dus 2 teams van razende reporters zijn. Eén team zal in de Tech Xpress blijven en verslag doen van de workshops in de Tech Xpress en één team zal vanuit school verslag doen van de workshops. Dit tweede team is draadloos verbonden met de Tech Xpress.

Ter voorbereiding op de opname gaan de leerlingen de camera ontdekken. Zij ervaren hoe het is om met een camera rond te draaien, een beeldpositie te kiezen en hoe in- en uitzoomen werkt. Eén van de leerlingen filmt, de andere leerling verzorgt de interviews. De uitdaging is om twee mooie interviews te verzorgen waarin deze leerlingen hun klasgenootjes laten shinen.

Naast onderzoeken en ervaren gaan de leerlingen ook samenwerken met hun klasgenootjes. Er moeten afspraken gemaakt worden tussen de regie, de cameramensen en de nieuwslezers. Vervolgens gaan we de opname een keertje oefenen. Na eventuele aanpassingen is het dan tijd om op te nemen!

De leerlingen gaan:

  • onderzoeken hoe de camera werkt;
  • ontdekken wat de invloed is van in- en uitzoomen;
  • interviews afnemen;
  • oefenen voor de opname;
  • meedoen tijdens de opname.

Benodigdheden

In de school is er voor deze workshop 1 stopcontact nodig.
Benodigdheden aangeleverd door de Tech Xpress:

E

2 JVC semi-pro camera’s;

E

2 Benro statieven;

E

2 Shotgun microfoons;

E

1 Teradeck transmitter;

E

1 Teradeck receiver;

E

2 intercom koptelefoons met beltpack;

E

lesmateriaal.

Wat is…

een semi-pro camera? Een semi-pro camera is een videocamera van hoge kwaliteit die ook gebruikt wordt bij professionele opnames. Op de camera wordt een microfoon geschroefd waardoor het een mooi compact geheel wordt.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op de button te klikken, accepteert u deze cookies.   Zie onze disclaimer en privacy policy