088 200 15 25 sto@glr.nl

Vlugge vlogger

Leuk zo’n uitzending, maar hoe komt die nou tot stand? Deze leerlingen filmen de voorbereiding en de bloopers!

Werkplek vlugge vloggers
Sony prosumer camera
Editten

Wat gaan de leerlingen doen?

Voorafgaand en tijdens de livestream filmen deze leerlingen de werkzaamheden van hun klasgenootjes. Eerst gaan de leerlingen met de camera zelf aan de slag zodat zij ervaren hoe het is om te filmen, een beeldpositie te kiezen en hoe in- en uitzoomen werkt. Vervolgens bedenken deze leerlingen een verhaal wat een goede vlog zal opleveren.

Het is hierbij belangrijk dat ze zoveel als mogelijk van de workshops laten zien. Daarna maken ze de opnames. Deze leerlingen moeten dus goed op de hoogte zijn van het programma en in de gaten moeten houden waar iedereen zit zodat zij al hun klasgenootjes een keer kunnen filmen. Na ongeveer een uurtje filmen bewerken ze het materiaal tot een kort filmpje. Deze vlog zetten wij apart op Vimeo, het zal geen deel uitmaken van de livestream.

De leerlingen gaan:

  • onderzoeken hoe de camera werkt;
  • ervaren hoe het is om te filmen;
  • ontdekken wat de invloed is van in- en uitzoomen en het kiezen van een bepaald standpunt (hoog vs laag);
  • een verhaal bedenken voor de vlog;
  • de gefilmde beelden bewerken op een laptop.

Let op: in verband met beperkte ruimte in de Tech Xpress moeten leerlingen kiezen of ze deze workshop, de workshop programmeren of de workshop dj willen doen.

Benodigdheden

Vanuit de school zijn voor deze workshop geen benodigdheden nodig.
Benodigdheden aangeleverd door de Tech Xpress:

E

1 Sony FDR-AX100E camera;

E

1 laptop met benodigde software;

E

lesmateriaal;

Wat is…

een prosumer camera? Een prosumer camera is een consumentencamera van hoge kwaliteit. Dit is een camera die eenvoudiger in gebruik is dan de semi-pro camera maar heeft evengoed voldoende mogelijkheden om zelf te ontdekken hoe er bijvoorbeeld handmatig scherpgesteld kan worden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op de button te klikken, accepteert u deze cookies.   Zie onze disclaimer en privacy policy