088 200 15 25 sto@glr.nl

Programmeur

Maak pixelart met code! Het eindresultaat kan tijdens de opname getoond worden.

Programmeur
De app van imagiLabs
Resultaat code

Wat gaan de leerlingen doen?

Met behulp van een app op de iPad kunnen ledlampjes geprogrammeerd worden. Deze lampjes kunnen alle kleuren van de regenboog worden en daarmee kan eenvoudige pixelart gemaakt worden. Een leerling kan het hier bij laten of doorgaan en een animatie maken waarbij frame voor frame lampjes aan- of uitgezet worden.

In de eerste instant gaan de leerlingen oefenen met behulp van de levels in de app op de iPad. Wanneer ze de basiscode onder de knie hebben, gaan ze hun eigen pixelart maken. Als de tekening af is, uploaden ze deze naar de imagiCharm. Dit kunnen ze dan laten zien in de uitzending!

De leerlingen gaan:

  • onderzoeken hoe de imagiCharm werkt;
  • ervaren hoe het is om heel nauwkeurig commando’s te geven aan een computertje;
  • leren wat een variabele is;
  • leren wat een functie is;
  • code leren uploaden naar de imagiCharm
  • een animatie maken.

Let op: in verband met beperkte ruimte in de Tech Xpress moeten leerlingen kiezen of ze deze workshop, de workshop programmeren of de workshop dj willen doen.

Benodigdheden

Vanuit de school is voor deze workshop een wifi verbinding nodi.
Benodigdheden aangeleverd door de Tech Xpress:

E

1 imagiCharm;

E

1 iPad met benodigde software;

E

lesmateriaal;

Wat is…

een imagiCharm? Een imagiCharm is een klein, programmeerbaar accessoire wat eruit ziet als een tassenhangertje. Er zitten 64 ledlampjes in een imagiCharm die allemaal afzonderlijk met code aan te sturen zijn. Dit levert pixelart op. De imagiCharm kan ook eenvoudige (pixelart) animaties laten zien. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op de button te klikken, accepteert u deze cookies.   Zie onze disclaimer en privacy policy