088 200 15 25 sto@glr.nl

Presentator

De twee presentatoren praten de uitzending aan elkaar. Er  wordt natuurlijk afgesloten met het weer!

Een stopmotion opbouwen
Kinderen werken aan hun stopmotion
Presentator aan het werk.

Wat gaan de leerlingen doen?

Twee kinderen spelen de rol van nieuwslezer(es) en presenteren de uitzending. De leerlingen schrijven de teksten die ze tijdens de uitzending gebruiken. De leerlingen ontdekken hoe ze deze teksten kunnen oplezen terwijl ze in de camera kijken; dit gebeurt met behulp van een autocue.

Daarnaast gaan de leerlingen ervaren wat een greenscreen doet. Samen met de regie kiezen de leerlingen een mooie achtergrond om tijdens de opnamen te kunnen gebruiken. Wij zorgen voor deze achtergronden.

Naast onderzoeken en ervaren gaan de leerlingen ook samenwerken met hun klasgenootjes. Er moeten afspraken gemaakt worden tussen de regie, de cameramensen en de nieuwslezers. 

De leerlingen gaan:

  • ontdekken hoe een autocue werken;
  • tekstjes schrijven voor de presentatie;
  • presenteren voor een green screen;
  • meedoen tijdens de opnamen.

Benodigdheden

Vanuit de school zijn voor deze workshop geen benodigdheden nodig.
Benodigdheden aangeleverd door de Tech Xpress:

E

2 greenscreen plekken in de Tech Xpress;

E

1 PTZ camera;

E

1 autocue;

E

lesmateriaal;

Wat is…

een green screen? Een green screen is een groene wand waarvoor een acteur/ actrice of een nieuwslezer(es) plaats neemt. Met behulp van een computerprogramma wordt het groene deel onzichtbaar gemaakt en kan er een andere achtergrond gekozen worden. Op die manier kan iemand met 1 filmpje voor wel honderden verschillende plekken staan!

een autocue? Een autocue is een hulpmiddel voor een nieuwslezer(es) om de teksten voor te lezen. Een nieuwslezer(es) kan dan netjes recht de camera in kijken zonder zichtbaar op een blaadje te hoeven kijken!

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op de button te klikken, accepteert u deze cookies.   Zie onze disclaimer en privacy policy