088 200 15 25 sto@glr.nl

Actioncammer

Leerlingen filmen een route met behulp van een afstandsbestuurbare auto

De afstandsbestuurbare wagen voor de Tech Xpress
De afstandsbestuurbare wagen.
Beeld van de afstandsbestuurbare wagen

Wat gaan de leerlingen doen?

De leerlingen bedenken een route in en om de school om met de afstandsbestuurbare auto te rijden. Meestal wordt er een route gereden waarbij ze vanaf het schoolplein naar de Tech Xpress toe gaan. Tijdens de opname worden de beelden op de auto gebruikt als intro. 

In deze workshop gaan de leerlingen flink samen werken met de regie. Nadat de opnamen starten zijn de beelden van deze GoPro het eerste wat opgenomen gaat worden. Goede afspraken zijn dus nodig hierbij! De leerlingen bedenken samen een mooie route waarlangs ze opnamen maken van de school. Voordat de opname begint is het dus van belang dat er goed geoefend wordt met het rijden.

De leerlingen gaan:

  • experimenteren met de GoPro;
  • ontdekken wat de invloed is van een laag camerastandpunt;
  • ervaren hoe het is om samen tot een mooi videobeeld te komen;
  • oefenen voor de opname;
  • meedoen met de opname.

Let op: Wanneer het weer niet zo goed is, zetten we deze workshop niet in. De leerlingen zijn hierbij namelijk de hele workshop buiten, dat is anderhalf uur. Wanneer het erg nat en/of koud is dan is dit voor de wagen en de leerlingen niet fijn.

Benodigdheden

Vanuit de school zijn voor deze workshop geen benodigdheden nodig.
Benodigdheden aangeleverd door de Tech Xpress:

E

1 afstandbestuurbare auto;

E

GoPro Hero 8;

E

1 Teradeck transmitter;

E

1 Teradeck receiver;

E

lesmateriaal;

Wat is…

een GoPro? Een GoPro is een action camera die goed gebruikt kan worden bij sporten. De camera kan tegen een stootje en is daarop prima geschikt om op een afstandbestuurbare wagen te monteren en mee te filmen. Wanneer de camera in natte omstandigheden gebruikt wordt, is er wel een beschermhoes nodig.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op de button te klikken, accepteert u deze cookies.   Zie onze disclaimer en privacy policy