088 200 15 25 sto@glr.nl

Met je camera vang je licht op. Zonder licht, geen film. Maar met licht kun je wel heel veel vertellen! In een spannende film, of bij een eng stukje, is meestal weinig licht te zien. Terwijl bij een film die zich afspeelt in een woestijn soms wel teveel licht is; we ervaren dan de felheid van de zon die in de woestijn schijnt. Maar wat is licht nu eigenlijk?

Theaterlicht

In het theater en op het toneel maken we het licht zelf; we gebruiken daar niet de zon voor. Maar hoe werkt het dan met kleur? En met wit licht? En wat voor lampen gebruiken we daar voor? Hieronder zie je een filmpje van De Grote Megamini Techniekdag Quiz-Challenge-Spel-Show van de Gelderse Techniekdagen waarin je een aantal typen theaterlampen ziet (tot 8 minuut 16).

In de workshop Theaterlicht werk je nu met een computerprogramma. Ben je nu benieuwd hoe het er in het echt uit ziet? In deze video zie je een Behind the scene bij Theater Heerlen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op de button te klikken, accepteert u deze cookies.   Zie onze disclaimer en privacy policy