Techy tv presentator

Twee leerlingen ervaren hoe het is om als tv presentatoren aan het werk te zijn. Technieken die de leerlingen gaan ontdekken zijn de green screen en de autocue.

Opdracht tv presentator

Twee leerlingen presenteren de uitzending. Zij gebruiken hiervoor de green screen en de autocue.

Wat gaan de leerlingen doen?

De leerlingen gaan:

  • ontdekken hoe een autocue werken;
  • tekstjes schrijven voor de presentatie;
  • presenteren voor een green screen;
  • meedoen tijdens de opnamen.

Twee kinderen spelen de rol van nieuwslezer(es) en presenteren de uitzending. De leerlingen schrijven hun eigen teksten welke ze tijdens de uitzending gebruiken. De leerlingen ontdekken hoe ze deze teksten kunnen oplezen terwijl ze in de camera kijken; dit gebeurt met behulp van een autocue.

Daarnaast gaan de leerlingen ervaren wat een green screen doet. Samen met de regie kiezen de leerlingen een mooie achtergrond om tijdens de opnamen te kunnen gebruiken. Wij zorgen voor deze achtergronden.

Naast onderzoeken en ervaren gaan de leerlingen ook samenwerken met hun klasgenootjes. Er moeten afspraken gemaakt worden tussen de regie, de cameramensen en de nieuwslezers. Vervolgens gaan we de opname een keertje oefenen. Na eventuele aanpassingen is het dan tijd om de opname te starten!

Benodigdheden

Vanuit de school zijn voor deze workshop geen benodigdheden nodig.

Benodigdheden aangeleverd door de Tech Xpress:

  • 2 green screen plekken in de Tech Xpress;
  • 1 PTZ camera;
  • 1 autocue;
  • lesmateriaal.

Wat is …

een green screen? Een green screen is een groene wand waarvoor een acteur/ actrice of een nieuwslezer(es) plaats neemt. Met behulp van een computerprogramma wordt het groene deel onzichtbaar gemaakt en kan er een andere achtergrond gekozen worden. Op die manier kan iemand met 1 filmpje voor wel honderden verschillende plekken staan!

een autocue? Een autocue is een hulpmiddel voor een nieuwslezer(es) om de teksten voor te lezen. Een nieuwslezer(es) kan dan netjes recht de camera in kijken zonder zichtbaar op een blaadje te hoeven kijken!

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op de button te klikken, accepteert u deze cookies.   Zie onze disclaimer en privacy policy